Повітряні сили повідомили, скільки ракет окупанти випустили по Україні

Ракети, випущені окупантами по Україні
Ракети, випущені окупантами по Україні

Загарбники завдали комбінованого ракетного удару по Україні

Близько 10-ї ранку російські загарбники здійснили ракетний удар по Україні, використовуючи ракети повітряного, морського та наземного базування. Про це повідомляють Повітряні сили.

За попередніми даними, загарбники випустили 38 ракет різних типів. Зокрема, були запущені аеробалістична ракета Х-47М2 "Кинджал", балістичні ракети "Іскандер-М", крилаті ракети 3М22 "Циркон" і Х-101, а також ракети "Калібр" і Х-22, та керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69.

Протиповітряна оборона змогла знищити 30 ворожих ракет, включаючи аеробалістичну ракету Х-47М2 "Кинджал", балістичні ракети "Іскандер-М", крилаті ракети Х-101, а також ракети "Калібр" і керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69.

Пошкодження лікарні внаслідок ракетної атаки

Напад на Київ призвів до пошкодження лікарні "Охматдит". На фото зображено зруйновану дев'ятиповерхову будівлю з вибитими вікнами.

Руйнування відбулися також в інших корпусах лікарні, деякі будівлі були зруйновані і вибиті вікна. На місці працюють служби для ліквідації наслідків та надання допомоги постраждалим.

Кількість жертв і постраждалих

В результаті ракетної атаки загинуло 17 людей у Києві, а про 48 осіб відомо, що отримали поранення. Також було зафіксовано падіння уламків на медичний центр в Дніпровському районі. Раніше удар був удар по адміністративній будівлі Північного гірничо-збагачувального комбінату.

Читайте також