Президент США хоче зустрітися з Кім Чен Ином

Президент США хоче зустрітися з Кім Чен Ином

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден готовий зустрітися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Північна Корея поки що не відреагувала на цю пропозицію, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, інформує Kyodo.

"Байден готовий до зустрічі з північнокорейським лідером без будь-яких попередніх умов. Ми готові сісти і вести переговори", сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Попередник Байдена, Дональд Трамп зустрічався з Кім Чен Ином. Їхня зустріч відбулася 30 червня 2019 року. Очільники держав зустрілися у демілітаризованій зоні між КНДР і Південною Кореєю.

Трамп заявляв, що з моменту їхньої першої зустрічі вдалося багато чого досягти, а демілітаризована зона на кордоні двох країн стала більш мирним місцем, ніж раніше.

КНДР готує військові провокації до саміту лідерів Сполучених Штатів Америки, Південної Кореї та Японії. Під час тристороннього саміту в п'ятницю КНДР планує здійснити черговий запуск міжконтинентальної балістичної ракети, повідомила південнокорейська Національна служба розвідки на закритому засіданні парламентського комітету. У Пхеньяні було помічено активні переміщення транспортних засобів, які використовуються для підготовки пусків міжконтинентальних балістичних ракет.

Президент США Джо Байден, прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда та лідер Південної Кореї Юн Сок Йоль вперше зустрінуться у форматі тристороннього саміту 18 серпня у Вашингтоні. Там вони обговорять ситуацію у Східній Азії, враховуючи розширення військової активності Китаю та ядерну і ракетну загрози з боку Північної Кореї.