Пригожин заявив про "юридичне" захоплення Бахмута – у ЗСУ відповіли

Пригожин заявив про

Російський олігарх, власник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин заявив про "юридичне" захоплення Бахмута на Донеччині.

Пресслужба Пригожина напередодні опублікувала відео, де той розповідає про нібито підняття російського прапора над місцевою адміністрацією.

"2 квітня 2023 року, 23:00 рівно. Позаду мене будівля міської адміністрації. Ми поставили російський прапор із написом "Владлену Татарському" та прапор ПВК "Вагнера" на міській адміністрації Бахмута. Юридично Бахмут узято. У західних районах зосереджений противник", зазначив Пригожин.

У Збройних силах України спростували його слова і заявили, що військам РФ "далеко до цього", пише The Guardian.

Українські військові продовжують тримати оборону у Бахмуті, повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він підтвердив, що довкола адміністрації дійсно йдуть бої, але російські війська "далекі" від захоплення Бахмута.

"Бахмут український, і вони нічого не захопили і, м'яко кажучи, дуже далекі від цього", сказав Череватий.

Керівник Офіса президента Андрій Єрмак закликав "спокійно реагувати на фейки" про Бахмут.

"Бахмут це Україна. Спокійно реагуйте на фейки тих, хто вигадує "пабєду", якої в реальності нема", написав він Telegram 3 квітня.

Єрмак не уточнив, про що саме йдеться. Схоже, мав на увазі заяву Пригожина.

Інтенсивність російського наступу в Бахмуті знижується, проте росіяни не полишають спроб захопити місто.

1 квітня завдали 232 удари з різних типів артилерії по позиціях українських захисників на Бахмутському напрямку. Відбулось 35 бойових зіткнень. ЗСУ ліквідували 131 окупанта та поранили ще 139, повідомляв Сергій Череватий.

У Генштабі ЗСУ зранку 3 квітня інформували, що росіяни продовжують штурмувати Бахмут. Лише за 2 квітня там відбили понад 20 атак.

Напередодні у Міноборони заявили, що ситуація в Бахмуті залишається дуже напруженою: у боях Росія намагається залучити не лише "вагнерівців", а й професійні підрозділи десантників.