ПриватБанк масово блокує рахунки клієнтів: названо причину

Заблоковані рахунки клієнтів ПриватБанку: причина
Заблоковані рахунки клієнтів ПриватБанку: причина

ПриватБанк заблокував рахунки клієнтці, яка поскаржилася через портал Мінфін

Клієнтка ПриватБанку подала скаргу, що банк заблокував усі її рахунки як ФОП та як фізичної особи. Вона залишила скаргу на порталі Мінфін. Жінка зазначила, що банк не надав жодного пояснення щодо причини блокування рахунків. Вона відзначила, що це може статися через те, що її кинули шахраї в листопаді.

"Дуже дивна робота банку. 11.03.2024 заблокували мені всі рахунки як фоп і як фіз особи. Банк може не говорити причину добре. Я сама розумію, що це сталося через те, що в листопаді мене кинули шахраї. Про це я повідомила сама в банк про всі операції, написала заяву в поліцію. І все одно я винна і я шахрайка виходить? Нагадую, що я повідомила банк про кожен платіж шахраям. Також поліцію. Банку жодних претензій не висувала. Тобто, таке ваше рішення?"

Клієнтка також зазначила, що написала заяву, щоб повернули кошти з її заблокованих рахунків, зокрема з ФОП, універсальної картки для виплат та скарбнички. Вона відзначила, що має бути приблизно 14000 гривень, але на її карту іншого банку було перераховано лише 11000 гривень. Клієнтка також зазначила, що банк не відповідає на її запити та не надає виписку по рахунках.

ПриватБанк заявив, що працює в рамках законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України. Банк зобов'язаний вживати заходів фінансового моніторингу для запобігання легалізації доходів, фінансуванню тероризму та розповсюдженню зброї масової поразки.

Клієнтам, які хочуть отримати витяг за закритим рахунком, ПриватБанк рекомендує звернутися до відділення або надіслати запит листом на вказану адресу або електронну пошту. Звернання має містити скан або фото письмової заяви.

Раніше ПриватБанк обмежив використання карт клієнтів.

Читайте також