Пробили дно: Міноборони РФ напряму вербує в'язнів

Пробили дно: Міноборони РФ напряму вербує в'язнів

Російське міністерство напряму вербує в'язнів на війну проти України.

Раніше ув'язнених забирали до ПВК "Вагнера", пише CNN.

Журналісти поговорили з російськими ув'язненими та їхніми родичами, які були чи досі перебувають в Україні. Це в'язні з підрозділу 08807. Вони кажуть, що працюють безпосередньо на міноборони. Деякі в'язні мали документи з направленням до військової частини у так звану ЛНР, яка підпорядковується Міноборони.

Підрозділ 08807 у жовтні перекинули під Соледар. Деякі джерела кажуть, що в'язнів продовжують страчувати за "провинності", як робили у "Вагнері".

Привели голосове повідомлення ув'язненого Віктора Севальнєва. Сказав, що більшість його "товаришів" померли під час штурму фабрики під Соледаром. Коли він був у госпіталі, то боявся страти. Написав про це дружині. За кілька днів його тіло повернули до Москви у закритій труні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов підтвердив, що до лав російської армії набирають в'язнів. Про це розповідають полонені росіяни.

"Вони наголошують нам, що вони не "Вагнер", що вони були офіційно запрошені Міністерством оборони", сказав Юсов.

За його словами, зміна стратегії свідчить про чвари серед російського командування. При цьому міністр Сергій Шойгу та начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов створюють резерв в'язнів через власні приватні компанії.

На ранок 14 лютого окупаційні війська продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на п'яти напрямках.

Ідеться про Куп'янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський та Новопавлівський на сході України. При цьому ворог зазнає "значних" втрат. Про це повідомив український Генштаб в ранковому зведенні. Збройні сили України вживають додаткових заходів для посилення оборони.