Просуванню на Донеччині заважає артилерія – ISW

Просуванню на Донеччині заважає артилерія – ISW

Збройні Сили України продовжують контратакувати.

Протягом останніх дгів ЗСУ сповільнили просування. Особливі труднощі на шляху до Кліщіївки (Донецька область) створює артилерійський вогонь, який перехоплює ініціативу бойових дій, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Начальник Головного управління військової розвідки (ГУР) України генерал-майор Кирило Буданов зазначив, що українські війська рухаються навколо Бахмута швидше, ніж на півдні України.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Міністерство оборони Росії (МО) та інші російські джерела повідомили, що підрозділи російського Південного угруповання військ відбили українські атаки біля Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута)", йдеться в повідомленні Інститута.

6 серпня російські війська здійснили наступальні операції недалеко від Бахмута, проте вони не досягли жодних підтверджених чи заявлених успіхів. За даними Генштабу України, російські війська невдало атакували поблизу Курдюмівки (12 км на південний захід від Бахмута) та на північний схід від Диліївки (15 км на південний захід від Бахмута). В опублікованих 5 серпня кадрах видно підрозділи 4-ї мотострілецької бригади (2-й корпус армії так званої "ЛНР"), які діють у районі Кліщіївки.

Під час контранступу на українських військових чекають важкі бої. Російській армії вдалося створити значну оборону окупованих територій.

Збройні сили України мають значний бойовий потенціал, заявив на пресбрифінгу представник Пентагону генерал Патрік Райдер.

Пентагон постійно перебуває на зв'язку з партнерами, щоб надати необхідну військову підтримку ЗСУ у боротьбі з агресором.