Путін хоче знищити Вагнера і йому подібних

Путін хоче знищити Вагнера і йому подібних

Російський диктатор Володимир Путін намагається підпорядкувати усі ПВК під управління Міноборони РФ.

Тих, хто не погодиться на це, буде знищено. Про це сказав військовий експерт полковник запасу ЗСУ Роман Світан в інтерв'ю ТСН.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Це логічне управління збору загальної системи управління армією. Воно не дозволяє будь-яким "чужорідним організмам" бути або в ній, або поруч. Вона обов'язково або розчавить, або поглине", пояснив експерт.

Він зазначив, що збройні сили будь-якої країни представляють жорстку вертикаль влади та управління, яка не допускає демократичних проявів чи непокори.

"Тих, хто не підкоряється, мають бути знищені. У таку парадигму зараз якраз і втягнуті всі владні структури, включаючи і військово-політичне керівництво Росії. Вони зараз вибудовуватимуть загальну вертикаль влади і серед військових формувань і прикриватимуть ОЗУ Пригожина", додав Світан.

Найманців приватної військової компанії "Вагнер" зобов'язали укласти контракт для набуття правового статусу і для офіційного ведення служби в лавах російської армії до 1 липня 2023 року. Відповідний указ 10 червня підписав глава міноборони Росії Сергій Шойгу.

Проте власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що його найманці не підписуватимуть контракт із Міноборони РФ. За його словами, ПВК і так погодить свої дії з генералами та командирами підрозділів ЗС РФ.

ПВК "Вагнер", група Вагнера - російське збройне формування, яке було визнане міжнародною злочинною та терористичною організацією. Комплектується російськими та іноземними найманцями, засудженими злочинцями. Створена 2013 року в Російській Федерації для участі у збройних конфліктах без залучення регулярних військ. Від 2022 року згадується також під назвою ПВК "Ліга".

Бере участь у бойових діях, зокрема, на сході України з 2014 року та під час повномасштабної війни проти України на боці Росії, у Сирії на боці союзника Росії режиму Асада, у Судані, у Лівії, у ЦАР. Учасники групи підозрюються в численних воєнних злочинах, у злочинах проти людяності тощо.