Путін і його прихвосні б'ють на сполох через послаблення оборонпрому РФ – британська розвідка

Путін і його прихвосні б'ють на сполох через послаблення оборонпрому РФ – британська розвідка

Військове виробництво в Росії критично послаблюється.

Виготовлення зброї й обладнання, ймовірно, не відповідає вимогам міністерства оборони країни для ведення війни. Про це повідомило міноборони Великої Британії в Тwitter 15 лютого.

"Виробництво майже напевно не відповідає потребам міністерства оборони Росії у ресурсах для проведення кампанії в Україні та відновлення своїх довгострокових оборонних потреб" йдеться у звіті.

За інформацією британської розвідки, про ослаблення російського оборонпрому свідчать публічні заяви вищого керівництва Росії.

9 лютого заступник голови Ради безпеки Дмитро Медведєв закликав збільшити виробництво танків у Росії під час відвідування Омського заводу транспортного машинобудування.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Це сталося після кількох публічних коментарів президента Володимира Путіна. Диктатор закликав оборонну промисловість краще підтримувати "спеціальну військову операцію".

Крім того, Путін під час наради 12 лютого розкритикував за "валяння дурня" віцепрем'єра Дениса Мантурова, який відповідає за оборонну промисловість.

У розвідці зауважили, що це був один з найсильніших публічних випадів президента від моменту повномасштабного вторгнення.

"Високопоставлені російські керівники, ймовірно, усвідомлюють, що військово-промислове виробництво держави стає критичною слабкістю, що посилюється стратегічним та оперативним прорахунком вторгнення в Україну", пояснили розвідники.

Наступний, вже десятий за рахунком пакет санкцій проти Росії може бути повністю готовий і затверджений до річниці російського вторгнення в Україну - до 24 лютого 2023 року.

Під санкції також може потрапити Російська державна корпорація з атомної енергетики Росатом. Вона допомагає російській військовій промисловості обходити санкції Заходу. Росатом причетний до створення контрабандних схем з постачання російському воєнпрому компонентів, технологій і сировини для ракетного палива.