Ракетний удар по центру Харкова: що буде з розбитим будинком

Ракетний удар по центру Харкова: що буде з розбитим будинком

Пошкоджений напередодні ворожою атакою будинок в Харкові можуть частково знести.

Проживати там зараз не можна, бо небезпечно. Про це повідомив керівник області Олег Синєгубов у телемарафоні "Єдині новини" 30 січня, передає Gazeta.ua.

"Підрозділи ДСНС визначають аварійність цього будинку. Частково його, напевно, знесуть, оскільки зараз основне завдання усунути там аварійність. Тобто ризик того, що якась стіна може обвалитися", пояснив Синєгубов.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Голова області додав, що найближчим часом проведуть експертизу щодо порушення конструкцій будівлі. Пізніше міська влада вирішить, чи відновлюватимуть будинок або ж його знесуть частково чи повністю.

Синєгубов не відкидає, що внаслідок обстрілу могли постраждати й сусідні будівлі. Він зазначив, що рятувальники також обстежать прилеглі будинки, оскільки російська ракета влучила в історичну забудову Харкова.

Увечері 29 січня війська РФ вкотре обстріляли Харків. Вдарили ракетою С-300 по центру міста. Вона влучила у чотириповерховий житловий будинок. Загинула літня жінка. Її чоловіка врятували рятувальники. Він і ще двоє мешканців отримали поранення. Вибухом, що спричинив ракетний удар, частково зруйнований дах і горішній поверх будинку.