РФ атакувала Харків ракетами: перші подробиці ранкового обстрілу

РФ атакувала Харків ракетами: перші подробиці ранкового обстрілу

Харків з областю 14 січня знову обстрілюють російські загарбники.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив про ранковий обстріл. Тимчасово припинено рух лініями Харківського метрополітену.

"Увага, жителі Харкова та області. Перебувайте в укриттях. Окупанти знову завдають удари", ‒ заявив він.

Мер Харкова Ігор Терехов також прокоментував ситуацію:

"Вранішній обстріл Харкова. Попередньо чотири прильоти ракет С-300 в Індустріальному районі. Цілили по інфраструктурі. Щодо постраждалих та руйнувань ‒ інформацію уточнюємо", ‒ написав він.

Пізніше Терехов уточнив, що окупанти завдали два, а не чотири удари по Індустріальному району міста.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Метро у Харкові тимчасово припинило рух на всіх лініях. За словами речника метрополітену Олексія Бітнера, зупинка руху пов'язана із вибухами, які чули у місті. На місці "прильотів" працюють екстрені служби.

Минулої доби окупанти продовжували обстрілювати мирне населення прикордонних міст і сіл Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів області. Під вогнем ворога перебували Куп'янськ, Вовчанськ, Дворічна, Гряниківка, Стрілеча, Огірцеве та інші населені пункти.

"Унаслідок обстрілу з РСЗВ в селищі Дворічна Куп'янського району пошкоджені приватні будинки. Загинули дві жінки, ще одна отримала поранення та була госпіталізована в стані середньої тяжкості. Крім того у Куп'янському районі через обстріли поранення зазнали 29-річний чоловік та 49-річна жінка. Їхній стан медики оцінюють як середньої тяжкості", ‒ пізніше додав Синєгубов у Telegram.

ОНОВЛЕНО 8:25: Харківське метро відновило свою роботу.

В області тривають роботи з розмінування. За добу знешкоджено 75 вибухонебезпечних предметів.

Протягом доби російські загарбники завдали 15 авіаційних та п'ять ракетних ударів. Зокрема, два удари ворог наніс по цивільній інфраструктурі Костянтинівки Донецької області. Про це вранці 14 січня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Окрім того, росіяни 95 разів обстріляли українські населені пункти з реактивних систем залпового вогню. Били, зокрема, по Херсону.