РФ завдала одного з наймасштабніших ракетних ударів по Києву

РФ завдала одного з наймасштабніших ракетних ударів по Києву

Сьогодні відзначаються роковини найбільшого ракетного обстрілу Києва та інших регіонів України.

10 жовтня 2022 року російські війська провели масовий обстріл українських міст. Росія запустила 83 ракети, з яких 43 були збиті українською армією. Також росіяни здійснили авіаційні удари за допомогою 17 безпілотників типу "Шахед", що стартували з Білорусі та Криму.

Gazeta.ua надає нагадування про події року тому.

Тоді росіяни атакували ракетами об'єкти критичної інфраструктури. Загалом, було пошкоджено 117 об'єктів, з них 35 житлових будинків.

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що було частково порушено електропостачання в Києві та 15 областях: Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Житомирській, Вінницькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Сумській та Тернопільській.

10 жовтня 2022 року столиця була сильно обстріляна. Ракети почали падати на Київ о 8:30 ранку. Мер Кличко повідомив про вибухи в декількох районах міста, зокрема у Шевченківському, Святошинському, Голосіївському та Деснянському районах.

Під час обстрілу були пошкоджені місцеві пам'ятки, дитячий майданчик, Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка, філармонія, два музеї та офіс "Samsung", а також візовий відділ посольства Німеччини. Окрема ракета влучила недалеко від Центрального залізничного вокзалу Києва, що призвело до пошкодження вікон і незначних пошкоджень.

У результаті ракетного обстрілу постраждали 49 осіб, 19 з яких загинули.

Окрема ракета влучила недалеко від пішохідно-велосипедного мосту через Володимирський узвіз. Незважаючи на це, скляна конструкція мосту витримала удар і залишилася практично невпізнаваною.

21 вересня вночі в Києві та інших містах прогриміли потужні вибухи під час повітряної тривоги.

Росіяни здійснили ще одну повітряну атаку на територію України, запустивши крилаті ракети з турбореактивних бомбардувальників Ту-95МС. Повітряні сили повідомили, що ракети рухалися зі сходу на південно-захід та до Сумської області.

Потужні вибухи були почуті на Черкащині, в Харкові, Хмельниччині та Хмельницькому. В Харкові зареєстровано 10 вибухів. Вибухи також пролунали у Рівному, Львові та Івано-Франківську. У деяких районах Рівного також відключили електропостачання. У Дрогобицькому районі Львівщини вибухові хвилі були помітні.