Роблять "живі щити" з мирних жителів: окупанти на півдні готуються до українського контрнаступу

Роблять

Російські загарбники на півдні України формують "живі щити" з мирного населення.

Окупанти бояться українського контрнаступу й прикриватимуться мирними жителями у разі атаки. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

Загарбники також продовжують насильницьку евакуацію та паспортизацію місцевих жителів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Вони, мають самі нестійку моральну позицію внутрішню, оскільки всі перелякані тим самим контрнаступом, про який багато говорять. Але вони не знають, звідки його очікувати, і намагаються якимось чином зімітувати турботу про людей", ‒ сказала Гуменюк.

За її словами, насправді окупанти збирають мирне населення, щоб прикриватися ним.

"Ця "турбота" проявляється в тому, щоб зібрати мирне населення і перевезти його в ті місця, в яких вони планують розташовувати свої підрозділи і прикриватися ними, як живим щитом. Це вже стало практикою, яку ми спостерігаємо довгий період часу", ‒ наголосила Гуменюк.

За її словами, ворожі підрозділи постійно маневрують, намагаються знайти собі нові місця розташування.

На засіданнях Ставки верховного головнокомандувача розглядається не один варіант проведення контрнаступу Збройних сил України. Він залежить від багатьох факторів, розповів секретар РНБО України Олексій Данілов. Він розкритикував гучні заяви щодо контрнаступу від незалучених до цих процесів людей.

Перед цим Данілов сказав, що інформація про час і місце контрнаступу ЗСУ є закритою, однак коли він розпочнеться, громадяни це побачать.