Робота та навчання: кому в Україні потрібен військовий квиток

Робота та навчання: кому в Україні потрібен військовий квиток

При зарахуванні військовозобов'язаних на роботу або навчання у них можуть вимагати підтвердження взяття на військовий облік.

Однак, ця норма не стосується лікування чи одруження. Про це у коментарі виданню АрміяInform розповів начальник сектору комплектування Київського міського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Олександр Коновалов.

"Приймати на роботу чи зараховувати на навчання громадянина можна лише після підтвердження того, що він перебуває на військовому обліку. Так само щодо перетину державного кордону ‒ є обов'язкова вимога наявності військово-облікового документа", ‒ розповів Коновалов.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, одруження це не стосується.

"Людина подає до відділу державної реєстрації актів цивільного стану документи. Згодом РАЦС подає до районного ТЦК інформацію, що зареєстровано шлюб чи розлучення. Там є відмітка про наявність військово-облікового документа. А якщо цього документа немає, то все одно заяву від громадянина у РАЦС приймають", ‒ сказав Коновалов.

При цьому жодних обмежень немає щодо лікування військовозобов'язаних.

Що стосується документів, які може пред'являти людина, якщо хоче отримати держпослуги, то вони передбачені для трьох категорій громадян.

Посилювати мобілізацію в Україні нині немає потреби. На сьогодні план мобілізації, прийнятий у лютому 2022 року, не завершено. Тому необхідності в оголошенні нової мобілізації немає, заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

В Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан, запроваджені через військове вторгнення РФ. Під час мобілізації призову підлягають військовозобов'язані чоловіки у віці від 18 до 60 років.