Росія хоче поставити базу флоту в Грузії. Офіційний Тбілісі відреагував

Росія хоче поставити базу флоту в Грузії. Офіційний Тбілісі відреагував

Лідер незаконної "республіки Абхазія" Аслан Бжанія оголосив, що уклав договір з Російською Федерацією про створення військово-морської бази РФ на тимчасово окупованій території Грузії, повідомили російські ЗМІ в четвер.

"У Очамчирському районі незабаром буде розташований постійний морський флот РФ", - повідомив Бжаніа. За його словами, це стало відомо лише наступного дня після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Відомо, що угоду буде підписано на користь РФ, яка використовує окупацію Абхазії та Цхінвальського району для провокацій та пошкодження суверенітету та територіальної цілісності Грузії.

Міністерство закордонних справ Грузії засудило цю новину і закликало РФ поважати свої міжнародні зобов'язання перед міжнародним співтовариством та згідно з угодою, підписаною 12 серпня 2008 року, що підтверджує окупацію російськими військами відокладеного регіону.

Зазначена спеціальна пунктира знята з авіасполучення з utros рф та сусідніх як російської авіакомпанії, після яких 4 роки. Це свідчить про тиск влади Росії над Грузією.

Люди в Грузії протестували проти прибуття лайнерів з туристами з РФ в 2018 році. У Грузії немає турбаз, поки що зареєстровано два пасажирських турбоагенства.

Закордонні інвестиції також протистоять заходам до РФ, які її влада вважає суверенними. Російський захоплення цих тероризмів зацікавлене забезпечувати суверенітет та територіальну цілісність з країни.