Росія намагається зірвати другий Саміт миру

Росія намагається зірвати Саміт миру
Росія намагається зірвати Саміт миру

Основні меседжі Росії спрямовані на зрив мобілізації в Україні

Керівник Центру протидій дезінформації (ЦПД) при Раді національної безпеки і оборони (РНБО) України Андрій Коваленко зазначив, що Росія зараз активно поширює фейки про нелегітимність президента Володимира Зеленського з метою зриву другого Саміту миру, що відбудеться незабаром.

"У Сполучених Штатах, у Європі наголошується на нелегітимності президента Володимира Зеленського. Росія поширює цю тему, щоб завадити підготовці до другого Саміту миру. Вони зосереджуються на Близькому Сході, Азії і Африці", - заявив Коваленко.

Також, за словами Коваленка, в цей час Росія спільно з Китаєм пропагує китайський "мирний" план на Близькому Сході і в Азії. Цей план передбачає припинення вогню і початок переговорів без виведення російських військ з окупованих територій. Росія активно поширює цю інформацію та наголошує на нелегітимності української влади, щоб завадити проведенню другого Саміту миру.

Коваленко також повідомив, що російська служба зовнішньої розвідки задіяна в цьому процесі та намагається зменшити участь африканських країн на Саміті.

"Росія намагається зробити все можливе, щоб зривахи саміту не відбулося, оскільки вони не хочуть, щоб кількість країн була такою ж великою, як на першому Саміті світу. У ньому було понад 90 країн і 8 міжнародних організацій. Росія хоче, щоб вони не брали участі, і вони виставляють ультиматум нам, підтримуваній нашими міжнародними партнерами", - пояснив Коваленко.

Читайте також