Росія поранила сімох працівників енергетичних об’єктів під час нічних атак

Поранені працівники енергетичних об'єктів вночі
Поранені працівники енергетичних об'єктів вночі

Українські енергетики стали жертвами останніх атак російських окупантів 20 червня. За даними Міненерго, сім працівників були поранені на двох енергооб'єктах. Один з працівників перебуває у тяжкому стані.

Потерпілих доставили до лікарні на швидкій допомозі. Міненерго не надає подробиці щодо характеру поранень та самої атаки.

Однак, відомо, що 20 червня російські окупанти нанесли удари по Україні. За допомогою ракет повітряного та наземного базування, а також ударних безпілотних літальних апаратів типу Shahed, було виконано дев'ять ракетних атак та 27 ударів дронів. Основним об'єктом атаки стала енергетична інфраструктура України.

Унаслідок цього, компанія "Укренерго" змушена була збільшити обсяги відключень світла. Високий рівень споживання електроенергії та обмеження в робочі дні були ключовими чинниками у прийнятті рішення.

Однак, є позитивні зміни в розрахунку на майбутнє. Завершення будівництва деяких атомних енергоблоків та зменшення кількості об'єктів з гарантованим електропостачанням сприятимуть стабілізації ситуації з електроенергією в серпні 2024 року. Про це повідомила Державна інспекція з енергетичного нагляду України.

Крім того, у Києві виконано заходи щодо зниження кількості багатоповерхівок, яким не вимикають світло. Ці будівлі були підключені до критичної інфраструктури для забезпечення надійного постачання електроенергії.

Читайте також