Росія взялася погрожувати Японії ‒ чим незадоволена Москва

Росія взялася погрожувати Японії ‒ чим незадоволена Москва

Росію невдоволена курсом Японії на розвиток військового потенціалу. В РФ це розглядають як "серйозний виклик" безпеці.

У Москві взялися погрожувати Японії у разі продовження подібної практики "адекватними заходами з метою блокування воєнних загроз для Росії". Про це заявив в інтерв'ю пропагандистському агентству ТАСС заступник голови МЗС РФ Андрій Руденко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Звернули увагу на прискорену реалізацію адміністрацією прем'єр-міністра Японії Фуміо Кисиди курсу на відмову від декларованого протягом багатьох десятиліть так званого мирного розвитку країни й перехід на рейки форсованої мілітаризації. Серед конкретних кроків проведення великомасштабних військових навчань поблизу російських кордонів із залученням позарегіональних партнерів. А також ухвалення оновленої редакції доктринальних документів у галузі оборони й безпеки з прицілом на створення ударного потенціалу, безпрецедентне збільшення оборонних витрат", сказав Руденко.

Він вважає, що це серйозний виклик не лише безпеці РФ, а й усього Азійсько-Тихоокеанського регіону.

"Попереджаємо, що в разі продовження подібної практики будемо змушені вжити відповідних адекватних заходів з метою блокування воєнних загроз Росії", наголосив Руденко.

Північна Корея в ніч проти 1 січня вкотре запустила у Японське море балістичну ракету малої дальності.

Південна Корея вперше запустила бойові безпілотники через кордон з КНДР. До такого безпрецедентного кроку вдалися після того, як режим Кім Чен Ина направив п'ять безпілотних літальних апаратів у повітряний простір Південної Кореї.