Росія застосувала проти України понад 800 КАБів за тиждень, - Зеленський

Росія застосувала проти України понад 800 КАБів за тиждень, - Зеленський

Президент України повідомив про масштабне застосування Росією керованих авіаційних бомб проти українських міст та цивільного населення. За його словами, лише за останній тиждень було використано понад 800 таких боєприпасів.

Про це він написав на своїх сторінках у соціальних мережах, доповнивши публікацію відео з наслідками ударів РФ по різних регіонах країни.

"Лише за цей тиждень Росія застосувала проти України понад 800 керованих авіаційних бомб. Проти наших міст та громад, проти наших людей, проти всього, що забезпечує нормальність життя", - заявив глава держави.

Зеленський наголосив на гострій необхідності України в засобах протиповітряної оборони та озброєннях далекого радіусу дії для знищення носіїв цих бомб, зокрема російської бойової авіації.

"Україна потребує необхідних сил і засобів, щоб знищувати носії цих бомб, у тому числі російську бойову авіацію там, де вона є. Потрібен цей крок", - зазначив він.

Глава держави закликав до прийняття чітких рішень для захисту українського народу, наголосивши, що здатність завдавати ударів на великі відстані та сучасна ППО є ключовими факторами у припиненні щоденного російського терору. Також він подякував партнерам, які це розуміють.

Читайте також: