Російські окупанти нарощують темпи наступальних та штурмових дій, - Генштаб

Російський танк на полі бою
Російський танк на полі бою

З початку дня ворог нарощує темпи наступальних і штурмових дій на всій лінії фронту. Вони також шукають способи прориву в нашу оборону та намагаються вибити українські підрозділи з зайнятих позицій. Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту склала 121, з найбільш інтенсивними відбулися на Покровському напрямку. Захисники відчиняють справжню відсіч ворогові, знищують ворожий персонал та техніку.

З початку дня російські окупанти нарощують темпи наступальних та штурмових дій, а також шукають шляхів, щоб вклинитися в нашу оборону та спробувати вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів. Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 121. Найгарячіша зараз на Покровському напрямку. Водночас українські захисники дають гідну відсіч ворогові, знищують особовий склад та техніку.

Згідно зі зведеннями Генерального штабу ЗСУ, сьогодні, 22 червня, в Харківській області продовжуються ракетно-бомбові удари з боку російської території. У другій половині дня російські терористи атакували чотири об'єкти цивільної інфраструктури Харкова та його околиць.

В результаті цих агресивних і злочинних дій терористичного агресора постраждало мирне населення, з числом жертв і поранених. Також ворожа авіація виконала атаку за допомогою чотирьох керованих авіаційних бомб на Веселе, а одну бомбу скинули на Вовчанськ, Лісне та Липці. Зазначимо, що сьогодні ворог двічі намагався атакувати в районі Вовчанська, одну атаку наші воїни відбили, а друга продовжується.

Внаслідок таких підступних та злочинних дій агресора постраждало мирне населення. На жаль, є загиблі та поранені. У той же час, також чотирма керованими авіаційними бомбами, ворожа авіація атакувала Веселе, ще по одній КАБ противник скинув на населені пункти Вовчанськ, Лісне та Липці. Варто додати, що двічі ворог сьогодні намагався атакувати в районі Вовчанська, одну штурмову дію наші воїни відбили, ще один бій – продовжується.

Українські захисники на Куп'янському напрямку протистояли 14 штурмовим атакам окупаційних військ біля Сіньківки, Степової Новоселівки, Андріївки, М'ясожарівки, Стельмахівки та Піщаного. Наразі тривають ще три бойові зіткнення.

У близькому і дальньому радіусі від Терень та Невське на Лиманському напрямку противник скоїв вісім атак, які були відбиті.

Противник чотири рази намагався вибити наші підрозділи з позицій поблизу Івановського, Григорівки та Нового на Краматорському напрямку. Три атаки були відбите, одна триває.

На Торецькому напрямку кількість штурмів збільшилася до 14.

Підрозділи Сил оборони відбили вісім штурмових дій противника, а ще шість атак тривають.

На Покровському напрямку окупанти не зменшують темпу наступу. З початку доби ворог атакував оборонні рубежі українських захисників 38 разів. З них 27 атак були відбиті, а 11 тривають.

На Курахівському напрямку тривають бої. З початку дня ворог атакує поблизу Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки. Загалом, тут відбулось 14 атак, з яких вісім були відбиті, а шість тривають.

Ситуація на інших напрямках залишається без істотних змін.

Нагадаємо, що 22 червня Росія здійснила ракетно-бомбовий удар по житловому будинку в Харкові.

Президент України Володимир Зеленський повідомив про ситуацію після ворожої атаки. Відомо про трьох загиблих та понад 50 постраждалих.

Читайте також