Російські загарбники намагалися йти в наступ на деяких ділянках фронту: свіжі дані Генштабу

Російські загарбники намагалися йти в наступ на деяких ділянках фронту: свіжі дані Генштабу

Сили оборони України продовжують наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Там українські війська закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 8 серпня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом минулої доби на фронті відбулось 37 бойових зіткнень.

Без суттєвих змін залишається ситуація на Волинському та Поліському напрямках.

Сіверський та Слобожанський напрямок

Російські загарбники здійснили мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів. Постраждали, зокрема, Михальчина Слобода, Грем'яч, Хрінівка Чернігівської області. А також Басівка, Степок, Волфине, Павлівка Сумської області та Уди, Охрімівка, Нескучне, Бочкове, Амбарне на Харківщині.

Куп'янський напрямок

Українські військові стійко тримають оборону. Успішно відбили атаки противника в районах Синьківки, північніше Іванівки Харківської області та південніше Новоселівського Луганської області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Кругляківки та Кучерівки Харківської області. З артилерії та мінометів ворог обстріляв понад 15 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім ракетних та 42 авіаційних удари: у Генштабі повідомили про російський терор минулої доби

Лиманський напрямок

Під артилерійськими обстрілами противника були населені пункти Кузьмине, Білогорівка на Луганщині. А також Торське, Верхньокам'янське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

Бахмутський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Андріївки, Курдюмівки та Дружби Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Під щільним вогнем авіації та артилерії противника, українські захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки. З артилерії загарбники обстріляли Керамік, Невельське, Новобахмутівку, Авдіївку, Сєверне, Тоненьке, Новокалинове та Первомайське Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар'їнки. Там же ворог завдав авіаційного удару. Артилерійських обстрілів зазнали Красногорівка, Олександропіль, Гостре, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка та Костянтинівка Донецької області.

Шахтарський напрямок

Росіяни завдали авіаційного удару в районі Одрадного. Артилерійських обстрілів зазнали Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка, Благодатне, Сторожеве, Старомайорське та Рівнопіль Донецької області.

Запорізький напрямок

Росіяни вели безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області. Завдали авіаційних ударів в районах Гуляйпільського, Малої Токмачки та Оріхова. Під ударами артилерії були понад 15 населених пунктів.

Херсонський напрямок

Противник завдав авіаційних ударів в районах Зміївки, Томариного та Одрадокам'янки Херсонської області. З артилерії загарбники обстріляли понад 15 населених пунктів. Зокрема, постраждали Ольгівка, Садове, Придніпровське, Республіканець, Херсон та Кізомис.

Росіяни протягом минулого тижня використали проти ЗСУ близько 500 тис. боєприпасів. Ворог безперестанку поливає артилерійським вогнем позиції наших воїнів. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За даними Міноборони, на півдні ЗСУ подекуди вже прорвали першу лінію оборони РФ й зараз постають перед певними труднощами на наступній, проміжній.