Шість правил висадки троянд, щоб квіти пережили зиму

Шість правил висадки троянд, щоб квіти пережили зиму

В осінній період висаджують різні квіти. Але окрасою саду є троянди.

Щоб вони без проблем перезимували, квітникарям потрібно врахувати кілька нюансів при посадці.

Зверніть увагу на шість правил, коли висаджуєте троянди восени, пише "Садівник".

Спочатку викопайте посадкову яму з параметрами 40 на 70 см. Рекомендується залишати між чагарниками у паркових троянд 75-90 см. Поліантовим, чайно-гібридним та флорибундам потрібно менше 30-60 см. А ось плетисті та штамбові троянди вимагають відстані 1 м.

Далі на дно лунки необхідно укласти дренаж, це може бути керамзит, бита цегла, галька. На ділянках із піщаним ґрунтом дачники радять додавати 7-сантиметровий шар глини. Після цього насипте шар родючого ґрунту.

Третій крок помістіть саджанці в ямки, акуратно розплавте коріння.

Четвертий крок засипте лунку землею або підготовленою ґрунтовою сумішшю з додаванням золи (достатньо 1-2 склянки). Зазначається, що місце щеплення має бути на 5 см нижче за поверхню землі, у штамбових сортів на 10 см.

П'ятий крок утрамбування ґрунту та рясний полив. Лийте по одному відру води на кущ.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Шостий крок - захистити троянди від морозів. Для цього слід підгортати саджанці шаром сухого торфу (15-20 см). Завдяки цьому коріння молодих рослин не підмерзатиме під час мінусової температури на вулиці. Через 14 днів не забудьте розрівняти торф'яну гірку.

Якщо ви запізнилися з посадкою троянд через несприятливу погоду, не варто садити їх поспіхом, адже вони не встигнуть вкорінитися. Залишіть їх до весни. Для цього прикопайте саджанці під нахилом у парнику. Коли почнуться заморозки, накрийте саджанці торфом. Або помістіть їх у підвал із температурою близько 0°С.

Багато квітів можна висаджувати восени. Це має низку переваг. Наприклад, такі рослини матимуть стійкий імунітет.

Цвісти вони розпочнуть уже наступного року, до того ж, значно раніше, ніж висаджені навесні. Про те, які квіти можна садити на зиму, пише Gazeta.ua

Живцями можна розмножувати барвінок і висаджувати троянди. У другій половині вересня здійснюють поділ куща й висаджують флокс волотистий.