Скільки в середньому заробляє фрілансер на місяць

Фріланс останніми роками виходить на перший план на ринку праці. Адже така форма зайнятості не тільки зручна, а й максимально прибуткова. Важливо й те, скільки заробляє фрилансер. Саме доходи стають причиною, чому так багато професіоналів виходять на фріланс. 

скільки заробляє фрілансер

Нюанси, скільки заробляють фрілансери, залежні від багатьох факторів. Наприклад, від сфери діяльності, графіка і розташування компанії. Тому, скільки можна заробити на фрілансі, залежить від професіонала. Саме він визначає свої заробітки. 

Скільки можна заробити на фрілансі підлітку: з чого все почати? 

Питання, скільки можна заробити на фрілансі, починається з вибору професії. Наразі є ціла низка професій, які найбільш популярні на фрілансі:

  1. Веб-розробка та дизайн. Попит на послуги веб-розробників, графічних дизайнерів і UI/UX дизайнерів зазвичай високий, навіть незважаючи на досить високу конкуренцію. Такі професіонали займаються створенням та оновленням вебсайтів, мобільних додатків та створенням дизайну інтерфейсів.

  2. Копірайтинг. Контент, як і раніше, є ключовим елементом в інтернет-маркетингу, і багато компаній шукають копірайтерів для створення текстів на своїх сайтах, блогах і соціальних медіа. Тому поки що така робота не втратить своєї актуальності.

  3. Маркетинг і реклама. Фахівці з маркетингу, включно з фахівцями з контекстної реклами, SMM-менеджерами, можуть знайти багато замовлень на фрілансі. Такий варіант підійде і тим, хто хоче працювати на закордонну компанію. 

  4. Продакшн. Створення відеоконтенту, монтаж відео, озвучування, подкасти та аудіореклама не втрачають своєї актуальності, а тому в цьому плані теж буде популярний саме фріланс.

  5. Онлайн-навчання та консультування. Вчителі, тренери та консультанти зможуть заробляти на фрілансі ще кілька років. 

  6. IT та програмування. Замовлення на розробку програмного забезпечення, тестування та інші схожі послуги у сфері інформаційних технологій також залишаються затребуваними. Фахівцям цієї сфери буде доступний фріланс. 

Разом з цим, ринок фрілансу постійно змінюється, і популярність певних сфер фрілансу може також змінюватися.  

Заробіток фрілансера залежить від кількості проєктів. У деяких випадках роботодавці готові платити більше, якщо наприклад, працевлаштування відбулося через знайомства. Тоді роботодавець уже знає про якість роботи фрилансера і готовий одразу йому платити більше. Новачкам у цьому плані складніше. Разом із цим їм варто не боятися вчитися і проходити стажування, навіть якщо воно не оплачується. У цьому разі досвід куди цінніший, ніж оплата за замовлення.

В усьому іншому фактори, які впливають на заробіток фрілансера, однаково важливі для всіх працівників із таким типом зайнятості. "Китами" на яких стоїть дохід, є досвід, знання та унікальність у роботі. 

Від чого залежить зарплата фрілансера? 

Заробіток фрілансера може сильно змінюватися залежно від різних факторів. На дохід впливає і сфера діяльності, і досвід, і якість роботи. Фрілансери можуть працювати в різних сферах, як-от веб-розробка, дизайн, маркетинг, програмування та багато іншого. Тому точної відповіді, скільки можна заробити на фрілансі новачкові, назвати складно. 

Новачки у світі фрілансу можуть починати з нижчих ставок, щоб набрати досвід і отримати перші замовлення. Тому зарплата у новачків буде маленькою і досить довго. 

У країнах із високим рівнем життя дає змогу і більше заробляти на фрілансі. Разом із цим саме в цих країнах і досить велика конкуренція. 

скільки заробляють фрілансери

Скільки отримує за день, за місяць і в середньому за рік фрилансер, залежить і від бажання вчитися та накопичувати досвід. Новачок має ставити перед собою саме таку мету. 

Що ще впливає на заробіток фрілансера:

  1. Навички. Чим більше таких навичок, тим і вища заробітна плата. 

  2. Сфера діяльності. Попит на певні послуги може впливати на заробіток. 

  3. Конкуренція. 

  4. Репутація та відгуки від попередніх замовників відіграють важливу роль. Клієнти можуть платити більше за послуги фрілансера з безліччю відгуків.

  5. Різниця в рівні життя та вартості послуг у різних країнах може суттєво впливати на рівень заробітку.

  6. На доходи впливає і складність, обсяги завдань. Що складніші замовлення, то вища й оплата. У деяких випадках фрилансер може і сам виставляти свою ставку. 

Окрему увагу слід приділити законодавству певної країни. Фрілансер, який працює на іноземну компанію, але не є резидентом цієї країни, у деяких випадках зобов'язаний підкорятися законодавству цієї країни. Наприклад, якщо йдеться про фрілансера, який ще неповнолітній, то працевлаштуватися в іноземній компанії йому буде або складно, або неможливо.