Що відбувається на фронті – найголовніше зі зведення Генштабу

Що відбувається на фронті – найголовніше зі зведення Генштабу

Розпочалася 540-ва доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 20 бойових зіткнень, повідомив уранці 17 серпня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Російські загарбники продовжують використання цивільної інфраструктури тимчасово окупованих населених пунктів для надання медичної допомоги своїм пораненим військовослужбовцям. В населеному пункті Шевченківське Запорізької області російські військовослужбовці облаштували територію цивільного будинку під польовий шпиталь, де на лікуванні перебувають понад 30 поранених окупантів", звітує Генштаб.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Богданівки Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах Іванівки, Привілля, Міньківки та Білої Гори Донецької області.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії росіян наші захисники продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки Донецької області.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар'їнка Донецької області.

Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ протягом минулої доби уразили зенітно-ракетний комплекс противника.

"Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 10 ударів по районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та по зенітно-ракетному комплексу. Також нашими захисниками знищено вісім розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня", сказано в повідомленні.

Збройні сили України 16 серпня звільнили Урожайне на Донеччині. Про це у середу вранці повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Наші оборонці закріплюються на рубежах. Наступальні дії тривають, зазначила вона.