Шойгу відновлює два військових округи. В ISW пояснили, для чого

Шойгу відновлює два військових округи. В ISW пояснили, для чого

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що відновлення Московського та Ленінградського військових округів необхідне для протидії "агресії Заходу".

Насправді він хоче виправдати втрату ресурсів і часу, необхідних для відновлення округів. Про це кажуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

9 серпня на відкритті засідання колегії Міноборони РФ Шойгу говорив про відновлення двох військових округів, які існували до 2010-го.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

При цьому він заявив, що допомога НАТО Україні "створює серйозні ризики для подальшої ескалації". Він назвав вступ Фінляндії та планований вступ Швеції "серйозним дестабілізуючим фактором".

Альянс нібито може розмістити у Фінляндії війська та озброєння, що можуть вражати російські критично важливі об'єкти. Також звинуватив НАТО у "навмисній мілітаризації Польщі" в межах нібито антиросійської політики США.

Біля Білорусі нібито розгорнули 360 тис. особового складу, 8 тис. одиниць бронетехніки, 6 тис. артилерійських систем і 650 одиниць авіації.

Шойгу заявив, що планує зміцнювати російське угруповання сил уздовж західних кордонів.

Міністерство оборони РФ хоче показати начальника російського Генерального штабу генерала Валерія Герасимова як ефективного командувача.

Саме для цього там опублікували відео, на якому Герасимов нібито інспектує передовий командний пункт на заході Запорізької області та заслуховує звіти про українські операції та російську оборону в цьому районі.