Шольц сказав, чи передасть танки ЗСУ наступного року

Шольц сказав, чи передасть танки ЗСУ наступного року

Німеччина не буде в односторонньому порядку передавати Україні західні танки.

Умова збережеться і наступного року сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц виданню Süddeutsche Zeitung.

Він сказав, що Німеччина є одним із найсильніших прихильників України. Вона постачає самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000, реактивні системи залпового вогню, зенітні установки Gepard і системи ППО Iris-T.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"У всьому цьому ми дотримуємося трьох чітких принципів. По-перше, ми підтримуємо Україну в міру наших можливостей. По-друге, ми запобігаємо прямій конфронтації між НАТО і Росією. І, по-третє, не буде жодних односторонніх дій із боку Німеччини. Це критерій нашої рішучої, але обережної політики і він діятиме і наступного року. Моє враження, що переважна більшість німців вважає це правильним", сказав Шольц.

Німеччина передала Україні додаткові ракети до зенітно-ракетного комплексу IRIS-T та інше озброєння. Передали дві БРЕМ Bergepanzer 2, 30 тис. снарядів до 40-міліметрових гранатометів, 5 тис. артилерійських боєприпасів калібру 155-мм, чотири машини швидкої допомоги та 18 вантажівок 8Х8 зі спеціальною системою завантаження, повідомляє "Мілітарний".

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що економічні зв'язки з Росією можуть поновитися у майбутньому. Кремль для цього повинен припинити агресивну війну проти України, сказав він на святкуванні 70-річчя Комітету східноєвропейських економічних відносин у Берліні.