Стефанишина чи Єрмак: Зеленський вирішив, хто очолить делегацію від України на переговорах щодо членства в ЄС

Стефанишина, Єрмак і Зеленський на переговорах
Стефанишина, Єрмак і Зеленський на переговорах

Україна формує офіційну делегацію для переговорів про вступ до ЄС

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №365/2024, який стосується призначення делегації для проведення переговорів про вступ до Європейського Союзу. Ольга Стефанишина, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, очолить цю делегацію.

Згідно з повідомленням "Хвиля", указ було підписано 22 червня 2024 року, за день до офіційного старту переговорного процесу.

До складу делегації входять 34 високопоставлені представники української влади, серед яких голова Офісу президента Андрій Єрмак, перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, а також міністри та їхні заступники.

Ольга Стефанишина володіє повноваженнями голови делегації, включаючи можливість вносити зміни до складу делегації та розподіляти обов'язки серед членів команди. Це дозволить делегації гнучко реагувати на будь-які виклики, які можуть виникнути під час складного переговорного процесу.

Формування делегації стало можливим після схвалення Радою ЄС початку переговорів щодо вступу України та Молдови, які розпочнуться 25 червня.

Варто відзначити, що раніше Польща попередила про можливі труднощі, пов'язані з вступом України до ЄС.

Читайте також