Швейцарія планує обговорити з Росією підсумки Саміту миру

Швейцарія планує обговорити з Росією підсумки Саміту миру

Міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс повідомив, що проведе обговорення з Росією, Китаєм та іншими країнами, які не брали участь у Саміті миру, щодо підсумків зустрічі майже 100 країн та міжнародних організацій.

"У нас є посольство в Москві, і кожні два тижні ми зустрічаємося з міністром закордонних справ. Ми також маємо намір обговорити з Росією результати цієї конференції", - сказав Кассіс.

Також, за словами міністра Швейцарії, планується "детальне обговорення" результатів Саміту миру з країнами, які не взяли участь у зустрічі. Зокрема, мова йде про Китай, який відмовився взяти участь через відсутність Росії.

"Зараз ми проведемо глибоке обговорення з цими країнами і обговоримо, куди цей шлях може нас привести. Існують різні ідеї щодо продовження цього шляху до миру, і ці ідеї необхідно об'єднати для пошуку спільного шляху вперед", - пояснив Кассіс.

15-16 червня Швейцарія приймала Глобальний саміт миру, в якому взяли участь понад сотня учасників, з Росії та Китаю відмовилися.

Джерело: Радіо Свобода

Читайте також: