Транспортний безвіз: Єврокомісія посилила вимоги до українських перевізників

Транспортний безвіз: Єврокомісія посилила вимоги до українських перевізників

Зміни до Угоди про вантажні перевезення між Україною та ЄС

До Угоди про вантажні перевезення між Україною та Європейським Союзом було внесено доповнення, які зміцнюють вимоги до української сторони.

За даними Європейської комісії, угода буде діяти до 30 червня 2025 року з можливістю автоматичного продовження ще на шість місяців.

З метою підвищення ефективності реалізації Угоди, були внесені нові вимоги.

Згідно з оновленою версією, від українських транспортних операторів можуть вимагати мати із собою документи, що підтверджують дозвіл на міжнародні перевезення та дотримання Угоди, вимагати документи, що підтверджують, що порожні перевезення безпосередньо пов'язані з транзитною або двосторонньою операцією, згідно з Угодою.

Також будуть вимагати від операторів автомобільних перевезень більшої відповідальності за дотримання Угоди, зокрема в сфері боротьби з шахрайством, підробленням водійських документів та порушеннями безпеки дорожнього руху, що може призвести до втрати прав на надання транспортних послуг, передбачених Угодою.

Крім того, до Угоди внесено захисне застереження, яке дозволяє призупинити дію Угоди в певних географічних регіонах, якщо ринок автомобільних перевезень у цих регіонах порушує Угоду.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: