У Білорусі заявили про постійну бойову готовність та "загрозу" з Польщі

У Білорусі заявили про постійну бойову готовність та

У Білорусі знову заговорили про так звані загрози з боку сусідніх країн.

Тому збройні сили республіки тримають у постійній готовності. Відповідну заяву зробив секретар ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович, передає державний телеканал "Білорусь 1".

Він заявив, що сусіди Білорусі "озброюються та мілітаризуються" на тлі війни в Україні. Це нібито загрожує безпеці Мінська.

"Йде озброєння, мілітаризація. Захищаються від якоїсь "східної небезпеки". І ті заяви, обережні та необережні, польського керівництва...щодо захоплення західних областей України не можуть не викликати побоювання та не становити загрози національній безпеці Республіки Білорусь", сказав Вольфович.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, у Європі у бойовій готовності перебувають 18 батальйонних тактичних груп, з них нібито 10 біля кордонів Білорусі, на території Польщі, Литви та Латвії. Вольфович заявив, що виходячи з цього, Білорусь тримає в постійній готовності свої збройні сили.

"Тому ми враховуємо це, і, виходячи з цього, будуємо свої плани щодо захисту нашої країни. Для цього тримаємо у постійній готовності, у тонусі наші з'єднання та військові частини збройних сил. І президент тримає це особисто на постійному контролі. Про що його інформують", додав білоруський чиновник.

Президент Росії Володимир Путін 19 грудня запланував робочий візит до Мінська, щоб провести переговори із самопроголошеним президентом республіки Олександром Лукашенком.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв не виключив, що під час зустрічі російський диктатор може обговорювати з Лукашенком залучення білоруських військ до війни проти України. Зокрема, може йтися про операцію на суші.