У Генштабі зробили заяву щодо загрози удару з Білорусі

У  Генштабі зробили заяву щодо загрози удару з Білорусі

Потенційна загроза наступу Збройних сил Росії з території Білорусі буде зберігатися протягом наступного року.

Це пов'язано з тим, що російське угруповання військ буде розгорнуто в Білорусі з метою проведення навчань. Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу 12 січня, передає Gazeta.ua.

На території Білорусі заплановане проведення спільного оперативного навчання Збройних сил РФ та Білорусі під назвою "Щит союза-2023".

При цьому замість навчання "Центр-2023" заплановано провести маневри ЗС Росії та Білорусі "Запад-2023".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Особливістю даних заходів є те, що в обох випадках на території Білорусі буде розгорнуто російське угруповання військ, яке може бути використане для відповідних дій.

"Протягом наступного року потенційна загроза наступу ЗС РФ з території Білорусі буде зберігатися. На даний час заходів з формування противником ударного угруповання для відновлення наступальних з території Білорусі не спостерігається", сказав Громов.

Аналітики американського Інституту вивчення війни оцінюють повторний наступ росіян з білоруської території як малоймовірний, але можливий.Такої ж думки переважно й української експерти.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що загроза з Білорусі поступово зростає. Але зараз потенціалу РФ у цій країні вистачить лише на тактичні події з обмеженими цілями.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впевнений, що російський ворог знову піде на Київ. Для цього, за його словами, росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів.