У Києві люди сидять без світла до 20 годин на добу: чому так відбувається

Люди без світла в Києві
Люди без світла в Києві

У Києві деякі райони перебувають без електроенергії до 20 годин на добу через велику кількість критичної інфраструктури, яка споживає багато електрики.

Директор центру дослідження енергетики Олександр Харченко пояснив, що щодня "Укренерго" встановлює ліміт споживання місцевих обленерго. Частина цього ліміту виділяється на забезпечення роботи критичної інфраструктури, а решта розподіляється між споживачами.

У Києві ця проблема помножена на 2 через те, що критична інфраструктура в місті споживає удвічі більше електрики, ніж в середньому по країні. Внаслідок цього приватні споживачі та бізнес мають значно менше електроенергії, а графік відключень стає складнішим. У деяких районах міста немає електрики протягом 20 годин.

Експерт зазначив, що столиця опинилася в складній ситуації через обмеження у споживанні електроенергії. Однак він сподівається, що скоро буде запроваджена нова методика розрахунків, яка дозволить покращити ситуацію з електропостачанням.

Раніше експерт в області ЖКГ Олег Попенко заявив, що українці можуть очікувати відключення світла до 14 годин і зростання тарифів.

Читайте також