У Німеччині зробили заяву щодо готовності РФ до переговорів

У Німеччині зробили заяву щодо готовності РФ до переговорів

Російське керівництво не бажає завершувати війну в Україні за допомогою дипломатії.

Потрібно продовжувати підтримувати України, доки це буде потрібно. Про це сказала міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок в інтерв'ю Table Media.

Російський президент Володимир Путін відповідає на дипломатичні зусилля все більшим і більшим насильством. Він слідує імперіалістичній ідеї, згідно з якою міжнародні угоди діють лише доти, доки вони йому корисні.

Спроби переконати Путіна припинити війну тривають уже десять місяців.

"На жаль, попри всі міжнародні зусилля, не видно, що Путін планує припинити свої жорстокі атаки 2023 року", сказала вона.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Ідею перемир'я міністерка сприймає скептично. Відсутність війни аж ніяк не означає мир.

"З прикладу з окупованих Росією територій ми знаємо, до чого призведе те, що дехто зараз називає компромісом: наражати жінок на зґвалтування, чоловіків на вбивства та тортури, дітей на викрадення. Свідченням цього є такі звільнені міста, як Буча, Ізюм, Балаклія", сказала Бербок.

Тільки Путін може зупинити загарбницьку війну. Бербок запевнила, що дипломатичні зусилля щодо встановлення миру тривають "нон-стоп з 24 лютого". Уряд і народ Німеччини будуть підтримувати Україну, доки це буде потрібно. Вона ніколи досі не відчувала такої солідарності.

"Ми сильніші за війну Путіна", - підсумувала Бербок.

Представник з оборонної політики "Вільної демократичної партії" Німеччини Маркус Фабер закликав надати Збройним силам України авіадесантні бронемашини Wiesel, які озброєні 20-міліметровою гарматою або протитанковою зброєю.

За його словами, німецька армія має понад 300 цих бойових машин десанту, втім, Україна за 10 місяців війни не отримала жодної.