У Секторі Гази під обстріл потрапив наметовий табір біженців: десятки загиблих

Загрозливий наметовий табір біженців, жертви конфлікту
Загрозливий наметовий табір біженців, жертви конфлікту

У місті Рафах на півдні Сектора Гази наметовий табір біженців потрапив під обстріл 21 червня. В результаті цієї атаки загинуло і було поранено декілька десятків людей. Ізраїль відкидає свою вину у цьому обстрілі. Міжнародний комітет Червоного Хреста повідомив про обстріл у соціальній мережі Х.

Упродовж дня великі вогнепальні снаряди впали всього на декілька метрів від офісу та житлових приміщень Міжнародного комітету Червоного Хреста в районі аль-Мавасі. Наслідком цього були пошкодження будівлі офісу, яка знаходиться поблизу наметів, де живуть сотні переміщених цивільних людей.

За інформацією Червоного Хреста, після обстрілу, в найближчий полевий госпіталь надійшли 22 загиблих і 45 поранених осіб.

Представник армії Ізраїлю (ЦАХАЛ) підтвердив, що не було жодних ознак того, що саме Ізраїль вдарив по наметовому містечку.

«Попередня розслідування свідчить, що ЦАХАЛ не завдав удару в гуманітарну зону в Аль-Мавасі. Інцидент наразі розглядається», - коментував офіцер ЦАХАЛу.

Міністерство охорони здоров'я Гази, яке контролюється ХАМАСом, повідомило, що загинули щонайменше 25 людей, а ще 50 були поранені внаслідок обстрілу. Відомство звинуватило Ізраїль в цій атакі.

Варто згадати, що минулого тижня бойовики ХАМАСу атакували південь Сектора Гази, у результаті чого загинуло восьмеро ізраїльських військових. Ізраїльська армія вважає цю атаку найсмертоноснішою проти їхніх сил за останні місяці. Вибух стався 15 червня у місті Рафах, яке Ізраїль вважає останнім значним оплотом палестинської терористичної групи ХАМАС. Ізраїльські війська ввійшли в цей район на початку травня.

На завершення, тимчасовий причал, який коштував $230 млн і був побудований американськими військовими для доставки гуманітарної допомоги до Гази, не дуже добре виконує свою місію, за словами гуманітарних організацій. Його можливо демонтують на кілька тижнів раніше, ніж передбачалось.

Читайте також