У ЗСУ з’явиться адаптивний одяг для поранених

Солдат з адаптивним одягом для поранених
Солдат з адаптивним одягом для поранених

Міністерство оборони України повідомляє, що Збройні Сили України отримають адаптивний одяг для поранених. Цей комплект буде надаватися пораненим військовослужбовцям з метою швидкої зміни одягу на стабілізаційних пунктах або в госпіталі.

Головними вимогами до цього одягу є комфорт для пораненого, технологічність та висока міцність. Комплект буде складатися з майки, шортів, штанів, футболки та реглану.

Завдяки спеціальним текстильним застібкам, які розташовані на бокових швах, весь одяг може швидко розстібатися без контакту з пораненою шкірою, що уникне подразнень. Враховуючи ці та інші технологічні особливості, комплект одягу буде зручним навіть для людей з обмеженою рухливістю.

Розмірна сітка костюмів передбачає п'ять розмірів та три зрости і підходить як для чоловіків, так і для жінок. Деякі моделі вітчизняних виробників вже знаходяться на етапі доробки і будуть протестовані в практичних умовах під час військово-дослідних випробувань.

Раніше міжнародний арбітраж виніс три рішення, за якими іноземна компанія має відшкодувати Міністерству оборони України майже 180 млн гривень за несвоєчасне постачання і неналежну якість одягу для ЗСУ.

Читайте також