Удари по аеродромах РФ. Британська розвідка повідомила про наслідки

Результати удару по аеродромам РФ
Результати удару по аеродромам РФ

Російська армія змінила тактику у боротьбі на фронті в Україні

У червні російська армія активно використовувала тактичну авіацію для тиску на передову лінію в Україні. Однак за останній тиждень вороги змінили свою тактику. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, у червні 2024 російська авіація намагалася тискати на передову лінію за допомогою тактичних авіаційних ударів, тоді як дрони-камікадзе продовжували атакувати тилову інфраструктуру та військові цілі.

Але з 12 по 18 червня російська дальнього радіусу авіація змінила стратегію і почала обстрілювати українські військово-повітряні бази крилатими ракетами. Ймовірно, це було спричинено незадоволенням успіхами українських авіаударів, а також відображає неспокій Росії щодо майбутнього використання літаків F-16.

Крім того, українські атаки на Крим призвели до знищення важливих елементів російських зенітно-ракетних комплексів С-300 і С-400.

Висувається припущення, що подальші успішні українські атаки на російські аеродроми, такі як Моздок, Ахтубінськ і Морозовськ, змусять Росію перемістити авіацію подалі від фронту. Це, ймовірно, приведе до збільшення втоми літаків і екіпажів через збільшення тривалості польотів. Також не виключено, що втрата російського винищувача-бомбардувальника Су-34, що сталася 12 червня, пов'язана саме з цим.

Раніше українські безпілотники атакували російські аеродроми в Ростовській області та Морозовську. Такі атаки стали частиною стратегії Служби безпеки України для боротьби з грозою з боку Росії.

Читайте також