Україна й Німеччина обговорили формулу миру Зеленського

Україна й Німеччина обговорили формулу миру Зеленського

Торік у листопаді президент Володимир Зеленський презентував українську формулу миру.

Україна вважає, що Німеччина здатна взяти на себе роль лідера в консолідації європейських країн навколо цієї формули. Про це йшлося на зустрічі президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра й міністра економіки Юлії Свириденко, передає пресслужба Мінекономіки.

"Жодна країна й народ не прагне сьогодні так миру, як його прагне Україна й український народ. Але це має бути мир на українських умовах. Справедливий мир. І ми переконані, що спільними зусиллями всіх вільних демократичних країн світу вона (формула миру Зеленського. Gazeta.ua) не просто може, а має бути реалізована", зазначила Свириденко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Своєю чергою Штайнмаєр запевнив Свириденко в подальшій беззастережній підтримці України, її територіальної цілісності та суверенітету.

Як зазначили, Німеччина робитиме все, що від неї залежить, для досягнення миру й стабільності у Європі.

У формулі миру Володимира Зеленського представлені 10 пунктів, що мають зупинити російську агресію та гарантувати Україні безпеку.

деться про радіаційну, ядерну, продовольчу, енергетичну безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва відмовляється вести переговори з Києвом на основі формули миру, яку пропонує президент України.