Україна посилює підготовку до нового наступу росіян найближчими тижнями – Reuters

Україна посилює підготовку до нового наступу росіян найближчими тижнями – Reuters

Україна готується до великого наступу росіян на північному сході

Україна готується до великого наступу росіян найближчими тижнями на північному сході, повідомляє агентство Reuters. Аналітики застерігають, що наступ РФ на Харківщині виглядає як спроба втягнути в бій та виснажити обмежені резерви українських Сил оборони перед початком основного літнього наступу. Наразі російські війська здійснюють нарощування сил поблизу Сумщини.

Президент Володимир Зеленський відвідав Харків, аби «підняти моральний дух і підкріпити українські війська в регіоні, де російські війська намагаються продовжити свій новий наступ», - повідомляється.

Київ, чия нестача особового складу погіршується затримками із західними постачаннями зброї, попередив, що Росія може готуватися до великого наступу найближчими тижнями. Розвідка повідомила про нарощування невеликих підрозділів армії РФ на кордоні із Сумщиною

Аналітик Black Bird Group Пасі Паройнен також заявив Reuters, що наступ РФ на Харків виглядає як спроба залучити обмежені резерви Києва до бою перед початком основного літнього наступу.

Нагадаємо, на Харківщині триває оборона українських територій. Силам оборони та безпеки України - усім задіяним підрозділам - вдалося частково стабілізувати ситуацію. Росія буде потужно атакувати на різних ділянках фронту ще приблизно тиждень або два. Про це заявив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов.

Згідно розвідки, українські органи знали про плани російських окупантів щодо наступу у Харківській області, але здача в полон або перехід на бік України є розумною альтернативою для російських військовослужбовців, які там перебувають.

Читайте також: 

  • Зеленський: Нашим силам вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська
  • РФ може затягнути війну ще на роки: експерт спрогнозував тривалість конфлікту
  • Оборонний вал на Харківщині. Великий «розпил» у деталях