Українцям спрогнозували, як можуть змінитись ціни на продукти в липні

Українцям спрогнозували, як можуть змінитись ціни на продукти в липні

У липні 2024 року ціни на продукти харчування не зміняться або навіть знизяться

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пензін прогнозує, що вартість продуктів харчування в Україні у липні 2024 року не зазнає значних змін. Навіть деякі товари можуть подешевшати. Про це він заявив у програмі "Українське радіо".

Ціни на овочі можуть бути нижчими в липні, ніж у травні та червні цього року. Через це вартість основних продуктів, таких як хліб та молоко, не різко зросте

Щодо впливу електроенергії на виробництво продуктів харчування, Пензін запевняє, що підприємства мають безперебійне енергопостачання. Вони вважаються критично важливими. Крім того, для харчових підприємств є працівники, які проходять бронювання від мобілізації, щоб запобігти дефіциту кадрів.

Споживачів закликають не панікувати через чутки про зростання цін, оскільки це спроби виробників підвищити вартість товарів. Заяви про значне підвищення цін на основні продукти не мають реальних підстав

На початку червня ціни на молочні продукти знову підвищилися. Ми розповідали, скільки зараз коштує молоко, вершкове масло та сметана.

Читайте також: