ПФУ відповів, чи потрібно змінювати дані у трудовій при зміні прізвища

ПФУ відповів, чи потрібно змінювати дані у трудовій при зміні прізвища

Пенсійний фонд України розповів, чи потрібно змінювати дані у трудовій книжці після зміни прізвища.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ПФУ у Донецькій області.

Як виявилося, при шлюбі необхідно змінювати не тільки паспорт, ідентифікаційний код і банківські дані, але й прізвище у трудовій книжці. Одна з українок зіткнулася з такою проблемою.

"Я працюю з 2001 року. Після двох років шлюбу помітила, що у моїй трудовій книжці все ще зазначено дівоче прізвище. Як змінити цю ситуацію?", - написала вона.

"Трудову діяльність я розпочала у 2001 році. Через два роки вийшла заміж, але тільки зараз помітила, що у трудовій книжці досі вказане моє дівоче прізвище. Хто і як може змінити?"

Трудовий стаж, пенсія, трудова книжка, Пенсійний калькулятор

В Пенсійному фонді України зазначили, що якщо у трудовій книжці є неправильно записане прізвище, ці дані може змінити ваш роботодавець.

Треба закреслити старе прізвище та записати нове прямо на сторінці. Також необхідно вказати внутрішні дані про документ, що підтверджує зміну (паспорт, свідоцтво про шлюб тощо) та його реквізити - номер і дату видачі. Ці дані повинні бути засвідчені підписом відповідальної особи й печаткою (якщо є).

"Якщо ви більше не працюєте, ви можете звернутися на підприємство, де внесено неправильний запис у трудову книжку. Якщо підприємство було ліквідоване, його наступник може зробити потрібну зміну", - пояснили в ПФУ.

Довідка

Трудова книга є основним документом, який підтверджує стаж роботи до введення персоніфікованого обліку у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування. З 1 січня 2004 року інформація про страховий стаж враховується лише за даними реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Нагадаємо, що у липні пенсії будуть підвищені для українців, але не для всіх.

Читайте також: