«Укренерго» посилює відключення світла на тлі російської атаки

«Укренерго» посилює відключення світла на тлі російської атаки

Компанія "Укренерго" після нічного обстрілу енергетичної інфраструктури збільшує кількість відключень світла з 20 червня. Про це повідомили представники компанії.

З 11:00 починають відключати більше електроенергії згідно з графіками. Замість однієї черги, вимикатимуть одразу дві черги, пояснили у низці обленерго.

Графіки відключень можна знайти на сайтах місцевих обленерго.

Проте, енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не буде обмежено, зазначили у "Укренерго".

Нагадаємо, що у ніч на 20 червня 2024 року російські окупанти поранили Україну ракетами та ударними БпЛА. Сталася атака на енергетичну інфраструктуру країни.

Раніше повідомлялося, що в Україні 20 червня будуть діяти графіки відключення світла на весь день через високе споживання та робочі дні.

За словами Державної інспекції з енергетичного нагляду України, в серпні 2024 року ситуація з електроенергією стабілізується, оскільки деякі атомні енергоблоки закінчать ремонти та зменшиться кількість об'єктів з гарантованим електропостачанням.

Також варто зазначити, що в Києві за останні два роки кількість багатоповерхівок, яким не вимикають світло, зменшилася втричі. Вони були підключені до ліній критичної інфраструктури.

Читайте також: