«Укренерго» збільшило обсяги відключень світла у Києві та низці областей

Відключення електрики в Києві та областях
Відключення електрики в Києві та областях

Збільшені обсяги відключень електроенергії

З 24 червня із 13:00 у Києві та кількох областях починаються збільшені обсяги відключень електроенергії. У Дніпропетровщині також застосовуються екстрені відключення. Про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Facebook.

У повідомленні НЕК "Укренерго" зазначено, що з 13:00 до 23:00 введено збільшений обсяг обмежень в Києві та областях, таких як Київська, Сумська, Полтавська, Харківська, Донецька, Житомирська, Черкаська, Чернігівська, Кіровоградська, Запорізька та Дніпропетровська області.

Крім того, з 13:00 у Дніпропетровській області застосовуються аварійні відключення.

Причиною до таких відключень НЕК "Укренерго" називає "недостатню ефективність вже застосованих обленерго заходів обмеження споживання".

Немає планів підвищувати тарифи на електроенергію

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що в Україні наразі немає планів підвищувати тарифи на електроенергію. Він дав таку відповідь на проблему з енергосистемою України, яку попередньо підкреслив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Покращення ситуації з електроенергією в майбутньому

Згідно з повідомленням Державної інспекції з енергетичного нагляду України, ситуація з електроенергією поступово покращиться в серпні 2024 року. Це пов'язано з завершенням роботи на деяких атомних енергоблоках та зменшенням кількості об'єктів з гарантованим електропостачанням.

Також варто зазначити, що у Києві за останні два роки кількість багатоповерхівок, яким не вимикають світло, зменшилася втричі. Ці будинки були під'єднані до ліній критичної інфраструктури.

Читайте також