Уряд розпочав тестування програми "єВідновлення"

Уряд розпочав тестування програми

Уряд розпочав тестування програми "єВідновлення", за якою люди будуть отримувати кошти на ремонт своїх домівок.

Тестування проводиться для того, щоб у майбутньому уникнути помилок і непорозумінь. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, сервіс працюватиме в "Дії" вже з 10 травня. Отримані цільові кошти можна буде витратити на будівельні матеріали чи оплату послуг підрядника.

"Суму компенсацій визначить спецкомісія, а кошти будуть зараховуватися людям на спецрахунок у банку. Пріоритет у компенсації матимуть учасники бойових дій, сім'ї загиблих військовослужбовців, мобілізовані до армії українці, багатодітні родини та люди з інвалідністю", наголосив Шмигаль.

17 березня президент Володимир Зеленський підписав законопроект №7198 про компенсацію за житло, зруйноване під час війни.

Право на компенсацію отримають фізичні особи громадяни України, які є власниками, замовниками будівництва, інвесторами пошкоджених або знищених об'єктів нерухомого майна.

За пошкоджене спільне майно багатоквартирного будинку компенсацію зможуть отримати ОСББ, житлові кооперативи, управителі або особи, уповноважені співвласниками багатоквартирних будинків.