В ISW з'ясували, як Путін використає арешт американського журналіста

В ISW з'ясували, як Путін використає арешт американського журналіста

Москва намагається використати арешт журналіста Wall Street Journal Евана Гершковича у війні проти України.

Російський диктатор Володимир Путін сподівається таким чином отримати поступки з боку Сполучених Штатів Америки, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Путін особисто погодив арешт американського журналіста за звинуваченням у шпигунстві до того, як Федеральна служба безпеки Росії 30 березня заарештувала Гершковича в Єкатеринбурзі Свердловської області. Його затримали нібито за збір відомостей про діяльність російського військово-промислового комплексу, що становлять державну таємницю", сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Повідомлення про особисту участь Путіна в першому арешті американського журналіста з часів холодної війни свідчить, що Кремль розглядав арешт як прораховану ескалацію.

"Президент РФ намагатиметься використати це як важіль для отримання поступок від США. Кремль може використовувати привід загроз оборонно-промисловій базі Росії для виправдання репресій і подальшого приховування діяльності російських оборонно-промислових підприємств", вважають експерти ISW.

Наприкінці минулого місяця стало відомо, що російська ФСБ затримала у Єкатеринбурзі громадянина США Евана Гершковича.

The Wall Street Journal заявили, що вимагають негайного звільнення репортера.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден вперше відреагував на затримання у Російській Федерації журналіста Wall Street Journal Евана Гершковича 31 березня.