В РНБО спрогнозували, які республіки першими вийдуть зі складу РФ

В РНБО спрогнозували, які республіки першими вийдуть зі складу РФ

Через війну проти України та внутрішньополітичні процеси зі складу Російської Федерації вийде низка республік, зокрема Кавказ, Сибір і Кубань.

Такий прогноз у Facebook сьогодні дав секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

"1 липня виповнюється 30 років з дня проголошення Уральської республіки. Те, що починалося як спроба ремонту так званої Російської Федерації, невдовзі закінчиться її демонтажем. Народи Уралу, Сибіру, Кубані, Кавказу, українського "Зеленого клину", національні республіки Татарстан, Башкирія, Удмуртія, Якутія та інші мають повне право відповідно до міжнародного права на самовизначення, на вихід зі складу РФ та утворення незалежних і суверенних держав", написав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Данілов наголосив, що все це відбудеться демократичним шляхом та без зовнішнього впливу.

Нині на території Росії є багато приватних воєнізованих угруповань, які підкорюються тільки своїм власникам. Наприклад, своя приватна армія є у Рамзана Кадирова, у Євгена Пригожина, у Газпрому та у деяких глав адміністрацій і силовиків. Тому секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов вважає питанням часу ‒ коли вони "почнуть у межах Садового кільця з'ясовувати стосунки".

Він зазначив, що під час заколоту очільника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина події в Росії відбувалися дивним шляхом. Своїм мовчанням президент РФ Володимир Путін втратив час, йому потрібно було відразу ухвалювати жорсткі рішення, щоб дати відповідь на цей виклик. Натомість він цього не зробив, тому нині у Путіна немає спроможності взагалі "щось ставити на свої місця".