В Україні е-посвідчення ветерана прирівняли до паперового: що ще зміниться

Е-посвідчення ветерана та паперове
Е-посвідчення ветерана та паперове

Кабінет Міністрів схвалив використання посвідчення ветерана у Дії замість паперового

Кабінет Міністрів України схвалив рішення про використання посвідчення ветерана у Дії замість паперового. Цю інформацію повідомило Міністерство цифрової трансформації. Зараз таке посвідчення можна отримати на власний розсуд. Проте, зміни повинні бути затверджені Верховною Радою.

Згідно з повідомленням, посвідчення у Дії буде містити QR-код, за допомогою якого можна буде перевірити його достовірність. Міністерство цифрової трансформації сподівається, що ці зміни допоможуть зменшити кількість підроблених або застарілих паперових документів.

"І зможете не боятися втратити або пошкодити посвідчення, воно завжди буде під рукою - у смартфоні", - йдеться в повідомленні.

Також вирішено змінити щось у ветеранській політиці. Наразі, пораненим та загиблим військовослужбовцям причину інвалідності чи смерті пов'язують із травмою. Однак чинне законодавство не передбачає причину інвалідності чи смерті, що виникли внаслідок травми, а лише внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи захворювання.

Такий підхід не дозволяє всім військовим отримати статус особи з інвалідністю внаслідок війни. А щодо членів сімей загиблих військових - статус члена сім'ї загиблого (померлого) захисника або захисниці України. Тому пропонується визнати травму причиною інвалідності чи смерті і затвердити відповідний документ Верховною Радою.

Варто нагадати, що в Україні також розглядають можливість оплати штрафів за допомогою мобільного додатку "Дія".

Читайте також