В Україні рівень зарплат і податків можуть прив'язати до бронювання від мобілізації

В Україні рівень зарплат і податків можуть прив'язати до бронювання від мобілізації

Кабінет Міністрів працює над новою системою бронювання від мобілізації

Кабінет Міністрів України розглядає питання створення нової системи бронювання від мобілізації. Особлива увага приділяється питанням оплати податків та офіційної зарплати, яка має бути середньою або навіть вищою за середню.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час прес-конференції.

Зазначено, що підприємства, які платять своїм працівникам мінімальну зарплату, не будуть отримувати пільги щодо системи бронювання.

"У нас у країні люди повинні ділитися на дві категорії: особи, які захищають країну, тобто воюючі, та особи, які працюють і сплачують податки. Ми вже розглядали питання сплати податків і ми вважаємо, що співвідношення має бути таке: не менше одного до восьми. Іншими словами, вісім працюючих людей мають забезпечувати одну людину, яка захищає та ризикує своїм життям на фронті", - зазначив Шмигаль.

Він також додав, що Кабінет Міністрів працює над визначенням нових умов бронювання, які будуть засновані на таких параметрах:

  • середня зарплата
  • рівень зарплати
  • рівень сплати податків особою
  • рівень сплати податків підприємством
"Всі ці питання в даний час розглядаються комплексно... Це основні принципи майбутньої системи бронювання, над якими ми працюємо", - зазначив прем'єр.

Раніше, Міністерство оборони відповіло на запитання про терміни введення електронних повісток та цифрових особових справ для призовників.