В ЗСУ розповіли про ситуацію у звільненому Роботиному: до Токмака 20 км

В ЗСУ розповіли про ситуацію у звільненому  Роботиному: до Токмака 20 км

Українські військові продовжують закріплюватися в населеному пункті Роботине.

Там тривають стабілізаційні заходи, розмінування та підготовка до подальших дій. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передає Gazeta.ua.

"Ми продовжуємо закріплюватися в населеному пункті Роботине. Тривають стабілізаційні заходи, розмінування та підготовка до подальших дій. За останню добу наші воїни мали деякі успіхи південно-східніше цього населеного пункту", сказав Штупун.

Відповідаючи на питання про перспективи, які можуть відкритися для наших Сил оборони після звільнення Роботиного, він зазначив, що якщо рахувати, що ця територія це плацдарм, то ми зможемо завести туди більше військ і будемо мати більші можливості для маневру.

"По-друге, Роботине знаходиться на автодорозі на Токмак, тобто, це один з важливих логістичних шляхів", зазначив речник.

За його словами, до Токмака близько 20 км.

"Я думаю, що росіяни його просто так не залишать, потрібно буде битися за нього", підкреслив Штупун.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Крім того, Штупун зазначив, що на цьому напрямку не спостерігається значного збільшення сил противника чи значної зміни оперативної обстановки. За його словами, ворог перекидає війська для поповнення втрат.

"300 осіб на добу пораненими та вбитими. Це треба чимось заповнювати, тому особовий склад ворог підвозить, але його якість це вже інше питання. Деякі підрозділи не підготовлені або слабо підготовлені порівняно з тими, що там стояли", наголосив Штупун.

Він зауважив, що у росіян досить великий людський ресурс, тому наразі вони не відчувають великого дефіциту в його кількості.

Крім того, речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку повідомив, що ворог продовжує штурмові дії на Мар'їнському та Авдіївському напрямках, але українські військові не здають позицій.

За його словами, загалом на всьому Таврійському напрямку порівняно з позаминулою добою відбулося збільшення з 13 до 19 бойових зіткнень.

Також він наголосив, що ворог збільшив кількість авіаударів. Страждають не так давно звільнені села Старомайорське, Роботине.

Штупун зазначив, що українські артилеристи ведуть потужну контрбатарейну боротьбу за останні три доби на Таврійському напрямку було знищено 22 артилерійські системи і міномети, ще 15 пошкоджено.

Українські війська звільнили Роботине Пологівського району Запорізької області. ЗСУ просуваються далі, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Попри шалений опір ворога, українські війська просуваються у бік Новопрокопівки та Очеретуватого.