Верховна Рада дозволила розривати шлюб під час вагітності

Верховна Рада дозволила розривати шлюб під час вагітності

В Україні дозволили розлучатись під час вагітності.

Парламент України ухвалив за основу зміни у Сімейному кодексі, які стосуються розірвання шлюбу, повідомив народний депутат Ярослав Железняк в Telegram.

"Результативне голосування на цьому тижні Законопроект №5492 - можливість пред'явлення позову про розірвання шлюбу протягом вагітності дружини та протягом одного року після народження дитини", - написав нардеп.

Верховна Рада на засіданні 10 серпня підтримала законопроєкт №5492. Зміни до кодексу дозволять розривати шлюб під час вагітності дружини та протягом року після народження дитини. Рішення підтримали 232 депутати.

У пояснювальній записці вказано, що законопроєкт має усунути перешкоди у реалізації права на шлюб та права на його розірвання. Окрім цього він спрямований на попередження та захист осіб, які страждають від домашнього насильства.

В Україні не можна було розлучатись в період вагітності дружини та протягом одного року після народження дитини. Метою норми було збереження сім'ї. Вважалося, що народження дитини може вплинути позитивно на відносини між її батьками.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

При цьому діяв ряд виключень, при яких розлучення все ж таки надавалось подружжю:

якщо батьківство зачатої дитини визнане іншою особою;

якщо батьківство щодо дитини визнане іншою особою або за рішенням суду відомості про чоловіка як батька дитини виключено із актового запису про народження дитини;

коли один із подружжя вчинив протиправну поведінку, яка містить ознаки кримінального правопорушення, щодо другого з подружжя або дитини.

Після розлучення більшість чоловіків намагаються повернути колишню. Особливо це стосується тих, хто розірвав стосунки за власною ініціативою.

Чоловіки розуміють, кого і що втратили лише за сім місяців. Саме тоді з'являється думка повернутись.