Відключення неминучі: в Укренерго розповіли про ще складніший наступний тиждень

Укренерго розповідає про навантаження
Укренерго розповідає про навантаження

На наступному тижні ситуація в українській енергосистемі буде дуже складною, повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький у інтерв'ю "Українській правді".

Він зазначив, що не вдасться уникнути відключень електроенергії для побутових споживачів через два основні фактори: прогнозоване збільшення енергоспоживання через спекотну погоду та ремонт енергоблока АЕС.

Kудрицький пояснив, що зниження потужності на атомних електростанціях обумовлене ремонтом, який включає перевантаження палива.

Тому є необхідність вчасно замінювати паливо, оскільки воно не може бути використане довгий час. Він також зазначив, що хоча ремонти можна відтермінувати на деякий час, повністю уникнути їх неможливо через перевантаження палива на АЕС.

Під час інтерв'ю керівник "Укренерго" також розповів про інші важливі аспекти функціонування української енергосистеми, зокрема про її залежність від погоди, плани наступного опалювального сезону та використання коштів міжнародної допомоги для відновлення енергосистеми.

Читайте також