Вимкнення електроенергії: як зберегти "холод" у холодильнику

Вимкнення електроенергії: збереження холодильника
Вимкнення електроенергії: збереження холодильника

У мешканців України, які стикаються з проблемами електропостачання через руйнування енергетичних об'єктів, виникають труднощі зі збереженням продуктів у холодильнику.

Згідно з "Хвилею", є кілька способів, що допоможуть зберегти прохолод у холодильнику або зберегти продукти без електрики.

Перш за все, важливо мінімізувати витік холоду - перевірити та, за необхідності, замінити ущільнювачі на дверцятах. Також слід уникати частого та тривалого відкривання холодильника.

Для підтримки низької температури всередині рекомендується використовувати холодові акумулятори, блочний або сухий лід. Заморожені контейнери з водою і сіллю також допоможуть зберегти продукти свіжими.

При розміщенні продуктів у холодильнику слід стежити, щоб циркуляція повітря не була перешкоджена, а гарячі страви перед тим як покласти їх всередину, необхідно охолодити.

Якщо холодильник все ж таки швидко втрачає холод, варто розглянути альтернативні способи зберігання продуктів: термосумки з холодними елементами, підвали, колодязі. У приватних будинках можна навіть побудувати саморобний підвал із вкопаною в землю бочкою.

Застосовуючи ці прості методи, можна значно продовжити термін придатності продуктів, які швидко псуються навіть при тривалому відсутності електропостачання.

Також варто відзначити, що українців очікують рекордні відключення електроенергії - в "Укренерго" назвали найкритичніший період.

Читайте також